Иван Черкезов, шофьор на самосвала, който помете 6 коли и уби 5-ма, е направил опит за самоубийство след като разбрал равносметката от катастрофата, съобщи БНР. Назначени са експертизи за техническата изправност и състояние на автомобила, предизвикал пътно-транспортното произшествие. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Окръжна прокуратура - Благоевград.

 

Назначени са експертизи за техническата изправност и състояние на автомобила, предизвикал пътно-транспортното произшествие. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Окръжна прокуратура - Благоевград.
Вече е известна самоличността на петимата загинали при катастрофата край Градево вчера следобяд, когато 30-тонен самосвал помете 6 коли. Починалите на място са Антон Станев (25 г.) и Георги Патов (41 г.) от София, Борис Димов (29 г.) и Димитрина Димова (6 г.) от Благоевград, съобщи "Фокус". 54-годишият Георги Георгиев, работник от Хасково, който е управлявал машината-валяк, е починал в болница в Благоевград. Ранените при тежката катастрофа са 10. След полунощ до Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" бе транспортирано дете на 1 година и половина, което е в много тежко състояние заради черепно-мозъчна травма. Мъж и жена са приети в болницата в Благоевград - 54-годишният Кирил Докузов от Симитли е с тежък травматичен шок, а 36-годишна жена е с тежка черепна травма. Състоянието им е стабилизирано, но все още са на командно дишане. "В момента шокът е преодолян. Правим всичко възможно за спасяването им", каза шефът на реанимацията д-р Борислав Балдин.
Според първоначалната версия за катастрофата 30-тонният камион с баластра, който се заби в четири коли, валяк и камион, е имал проблем в спирачната система. Пред в. 24 часа собственикът на камиона фирмата "Благов" заяви, че камионът е минал технически преглед преди 10 дни.