Утре кадетите на Балкан, които завършиха на първо място в група Б,  ще играят във втория полуфинален двубой от финалния турнир. Техен съперник ще бъде Тунджа Ямбол, който днес в директен двубой за второто място в група А се наложи над Лукойл Академик след две продължения със 77-71. Мачът е от 20.00 ч. в Арена Самоков.

В първия полуфинал от 18.00 ч. ще играят победителят в група А Левски и Рилски спортист. Домакините останаха втори в група Б, въпреки че днес загубиха от Шампион 2006 с 52-71 в среща без значение, след като преди тях Черно море бе победен от Доростол.

Сравнително късните начални часове на двата полуфинала са поради факта, че утре в Арена Самоков ще се проведе турнир по борба. Организаторите на финалния турнир предпочетоха мачовете да се играят в голямата зала, макар и по-късно, а не в салона на училище Никола Велчев в по-ранни часове.

Във финалния турнир взе участие и  Сити Юнивърсити. Тимът от Правец остана на пето място в преварителната група А с 2 победи и 3 загуби. Днес правчани отстъпиха пред Хебър Пазарджик с 64-68 и за тях първенството приключи, тъй като мачове от 9 до 12 място не се играят.