Официалната церемония по дипломиране на Випуск 2012 на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” се състоя днес в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. Тя започна с посрещане на знамето на учебното заведение. По традиция зрелостниците дадоха клетва, че ще бъдат верни към заветите на своя патрон – любов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравят родния край и родното училище и да им служат вярно и честно.
Директорът на училището Даниела Колева поздрави младите хора с постигнатите високи резултати на матурите през тази година. „Всички 51 зрелостници успешно издържаха държавните зрелостни изпити. Не само това, златаровци са на първо място по резултати в Ботевград. Средният успех по български език и литература е много добър 5.14, по английски език – 5.38, по математика – 5.92, география и икономика – 5.10, биология и здравно образование – 5.85”, обяви Даниела Колева. Тя съобщи, че 17 зрелостници завършват с отличен успех, 23 – с много добър и 11 – с добър.
„Удовлетворението за нас учителите е, че сме дали всичко от себе си, за да изградим още едно поколение млади хора, което днес с увереност тръгва по своя самостоятелен път”, каза директорът на училището. Даниела Колева пожела на зрелостниците успех във всички техни начинания.       
Отличник на Випуск 2012 е Елеонора Стаменова. „Уважаема госпожо директор, скъпи учители, искрено ви благодаря за положените усилия и знанията, които ни дадохте! Продължавайте да работите все така упорито и занапред! Предайте на учениците, идващи след нас, вашите знания! Направете ги достойни личности! Гимназията е училище с доказано име и традиции. За мен е чест, че съм неин възпитаник! Тя ми даде основа, върху която да градя бъдещето си”, каза  зрелостничката с най-висок успех – 5.96. След нея се подреждат Теодора Върбина – 5.94, Мария Илчева – 5.93, Силвия Кацарова – 5.90. 

На сн.№1 - Елеонора Стаменова