Ученичка от езиковата гимназия в Благоевград е обезобразена от боя за коса, пише в. "България Днес".

Белослава е била приета по спешност в сряда в стационара на Центъра за кожни заболявания. Там установили, че тя има остра алергична реакция към използваната от нея боя за коса. По цялата глава на момичето се появили ужасни обриви и отоци, а по лицето й има малки рани. "Моя приятелка ме боядиса в понеделник вечерта у дома. Първоначално нямах оплаквания, но на другия ден започнаха да ми излизат пъпки, усещах силен сърбеж и се образуваха рани. Кожата по главата започна да се подува, получих отоци на слепоочието и челото, усещах силна болка", обяснява преживения ужас ученичката. Първоначално тя се стреснала и не знаела какво да прави. След като се получили и нетърпимите болки обаче, в сряда сутринта Белослава отишла при кожния специалист д-р Маргарита Тодорова. Лекарката реагирала светкавично и настанила за лечение в болницата младото момиче.

"Докторката ми обясни, че състоянието ми е опасно и трябва да се лекувам спешно и да стоя под лекарско наблюдение. Сега съм на интензивна терапия, но все още не се чувствам добре, отоците не са преминали", казва Белослава. Момичето споделя, че се надява бързо да се възстанови от ужасната алергична реакция, тъй като в момента не може дори да излиза навън заради влошения си външен вид. В случаите, в които й се налага да се срещне с някого, Белослава не сваля огромните очила от лицето си, защото се притеснява как ще реагират хората на отоците и раните.

"И преди съм се боядисвала, но в русо. От лекарите разбрах, че боята за черен цвят съдържа други съставки, към които съм свръхчувствителна. Занапред ще избягвам всякакви бои. Съветвам моите връстнички да бъдат много внимателни, защото боитене са никак безобидни и за подценяване", обяснява Белослава.