"През последните 20 години не съм боледувал дори от настинка и грип. И предупреждавам хората да внимават какво си пожелават, защото можело и да се сбъдне, но не по начина, по който човек го иска. Много ми липсваха и жена ми, и дъщеря ми, докато бях в Израел... Имах нужда да си възстановя вътрешния свят. Затова исках да замина без тях. Да си дам това време. А и този център, в който бях в Израел, там гледката никак не е приятна. Пълно е с едни автомобилисти в инвалидни колички и не мисля, че трябваше да ги подлагам на още по-голям шок от този, който вече един път изживяха", изповяда Мутафчиев.

На свой ред съпругата му Елица отвръща: "Всъщност ние за първи път се разделяме за толкова дълго време, имаме до момента 12-годишен брак. Сякаш и раздялата ни се отрази добре, поне за мен, защото разбрах какво означава да сме без него. Поуката, до която успях да достигна, е, че ние наистина трябва да оценяваме всеки миг, всеки ден, защото сега, когато нещата са малко по-различни за него, аз все още се връщам назад. Към това, което е било. Мечтаех си, молех се просто за едно - да бъдем повече време заедно. Сега си е до мен. И дори се шегуваме с инсулта."

Елица и Христо имат еднакви татуировки на ръцете си, на които са изписани техните имена и имената на децата им.

Връзката между актьорът и гримьорката започна във Варна преди 13 години, а година по-късно сключиха брак. Запознава ги бащата на Елица, който бил оператор и познавал Христо. След това sms любовта им продължила цяла година. Влюбената Ели първа предложила брак на актьора. Звъннала му по телефона, докато той бил на снимки, и го попитала дали е свободен на 26 август.

Той потвърдил, а тя пояснила: "Защото съм запазила час за сватба." Така се оженили във Варна. По време на празненството Христо и братът на булката паднали в басейна. "Беше голяма веселба, много се забавлявахме", припомня си Елица. Сега съпругът й всеки ден й изправял косата заради неговия характер и любовта му към високите скорости и ходенето по турнета. Иначе и двамата били ревниви, но той бил по-търпелив, а тя - по-импулсивна.