Случката датира от началото на февруари. Но едва сега бащата на момчето реши да разкаже за нея. Пред наш репортер той обясни, че бил провокиран от отношението на институциите към обикновените хора. „Потресен съм от всички нещастия, които ни връхлитат напоследък – жестоко убийство в парка, страшна катастрофа с девет жертви и много други. Имам чувството, че държавата не може да гарантира сигурността ни. Няма и гражданско общество, което да поиска това да се промени. Всеки се е свил в чорупката си и мълчи, защото така му изнася. Но това не означава, че утре няма да бъде сред потърпевшите” – разказа пред наш репортер Т. Лалов.
Съвсем наскоро той се убедил, че институциите остават безучастни, когато би трябвало да реагират адекватно в конкретни ситуации.  В подкрепа на думите си бизнесменът ни разказа случка,  оставила сериозен психически отпечатък върху неговия син.
 

„На 9 фувруари моят син шофирал автомобила си в централна градска част. С него бил  приятел. Те спрели на ул. „Свобода” пред ресторант „Фреш”. Зад тях спрял друг автомобил. От него излязъл водъчът и започнал да крещи на момчетата, че му пречат да продължи пътя си. Изведнъж разяреният мъж извадил от якето си пистолет и го насочил в слепоочието на сина ми…
Малко по-късно разбрахме, че въпросният човек се казва И.Х и е  бивш полицай.  Момчетата сигнализирали веднага в полицейското управление, но нямам информация мъжът да е бил задържан и да е направено нещо по случая. Синът ми все още е в депресия от случилото се” – разказа Т. Лалов.
Би трябвало след изнасянето на подобен случай в публичното пространство Прокуратурата да се самосезира. Т.Лалов обаче дори и не таи надежда, че това може да случи…