Както се и очакваше, старши треньор на мъжкия отбор на Балкан следващия сезон ще бъде Петър Клечков. Името му бе обявено официално тази вечер на първото заседание на новоизбрания Управителен съвет на БК Балкан.

Бяха обявени и хората от треньорския щаб, предложени лично от него и одобрени от новото ръководство. Помощник треньор ще бъде Лъчезар Диков, главен консултант е Георги Христов, кондиционен треньор - Марин Яцински, физиотерапевт - Иван Касапов.

Именно Петър Клечков ще присъства утре на тегленето на жребия за новия шампионат на НБЛ при мъжете, в който от новия сезон ще участват 10 отбора. Що се отнася до бъдещата селекция, той вече има предварителни разговори с няколко играчи. Сред тях са бившите баскетболисти на Балкан Йордан Бозов и Мартин Маринов, досегашните Любомир Лилов, Станимир Маринов и Емил Бинев. Новият шеф на БК Балкан - кметът Георги Георгиев, има намерение да проведе разговор и  друг продукт на школата на Балкан и бивш играч на тима - Иван Лилов. В процес на търсене са играчи на още няколко позиции.

На заседанието тази вечер не бе обявен нито броят, нито имената на евентуалните изпълнителни директори.