С празничен концерт и признателност към радетелите на културата и просветата в общината завършиха снощи тържествата по повод 1 ноември – Деня на българските будители.

Снощните тържества започнаха на централния площад в Етрополе със шествие на учениците от СОУ "Христо Ясенов" и ОУ "Христо Ботев", начело с портретите на българските възрожденци, чиито празник отбелязваме на 1 ноември.
С много венци и букети свежи цветя беше отрупан паметника на Тодор Пеев: от кмета на общината и председателя на общинския съвет, от политическите партии ГЕРБ и БСП, българските командоси, НЧ “Тодор Пеев-1871”, Историческия музей, всички училища от града и селата, детските градини, клубовете на пенсионера и инвалидите, движение “Русофили”, Обединението на жените социалистки, Българския антифашистки съюз, РПК-Етрополе и от граждани. 
При препълнен салон кметът инж. Богомил Георгиев поздрави след това съгражданите си с празника и изрази благодарността на етрополци към своите будители от възрожденско и днешно време.
Почетни грамоти за приноса им в образованието и културата получиха 25 бивши и настоящи учители и дейци на културата.
Прекрасните изпълнения на фолклорен ансамбъл “Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова, детската и вокална група на Диляна Гоцева, ВГ “Ретротон” с ръководител Виолета Цолова и накрая младежката музика доставиха истинска наслада на зрителите.
И докато техните изпълнения бяха непрекъснато аплодирани от публиката, на видеоекран бяха презентирани всички награди, които самодейците от НЧ “Тодор Пеев-1871” са получили през годината.
За тях и техния труд беше прекрасната кошница с цветя, която самодейците получиха от общинското ръководство в края на концерта.