Срещата на общинския кмет Георги Георгиев с жители на с. Литаково започна с едноминутно мълчание в памет на патриарх Максим. След това в продължение на час и половина литаковци задаваха въпроси по проблеми на селото. Най-наболелите сред тях бяха: да се асфалтира улица „Брезовска”; да се вземат мерки за отводняване на пътя Ботевград-Литаково по време на обилни валежи; да се предупредят пастирите да не водят животни през пътя; да се изгради канализация по улицата, успоредна на училището, в което се обучават ученици в начален етап; да се изгради нов водопровод в участък от главната улица „Люто Войвода”; по-често да бъде извозван боклукът от контейнерите и други. Жителите на селото сигнализираха кмета, че по данни на ловци фирма „Барези” извършва сеч около вододайните зони в землището на Литаково. Хората казаха още, че при дъждовно време от чешмите им тече мръсна вода в продължение на дни.
Към общинското ръководство бяха отправени думи на благодарност за това, че полага грижи за условията в учебното заведение и пенсионерските клубове, осигурява средства за участия на танцовия състав във фолклорни фестивали и за асфалтиране на улица "Люто Войвода".  
В отговор Георги Георгиев заяви, че основните задачи пред общинското ръководство са довършване на канализацията в селото и възстановяване на асфалтовата настилка по улиците, по които има изградена канализационна мрежа, както и да се ремонтира останалата част от централния площад. Той каза, че това се предвижда да стане още през този мандат. Кметът информира жителите на селото, че до момента общината е изпратила десетки писма до Главно управление на пътищата, в които настоява пътят Ботевград – Литакаво да бъде ремонтиран и да се отсекат тополите покрай него, които често пъти стават причина за ПТП-та с фатален край. До момента обаче не са предприети действия за обезопасяване на участъка от второкласната пътна мрежа.
Георги Георгиев сподели с присъстващите на срещата, че често пъти ходи на лов в землището на село Литаково, но не видял да има отсечени дървета около вододайните зони. „Не съм адвокат на фирма „Барези”, но доколкото знам тя сече в държавните гори”, допълни Георги Георгиев.
По време на срещата кметът на Литакаво Даниел Дилов каза, че от началото на първия мандат на Георги Георгиев до момента за благоустрояване в Литаково са осигурини около 4-5 милиона лева.
В края на срещата кметът на Ботевград връчи по 500 лева на двата пенсионерски клуба в селото.