Данъчните проверки срещу мен започнаха след печалбата ми от тотото. Това каза тотомилионерът от Перник Росен Русимов. Той си обясни ревизията със завист от ТД на НАП в Перник.

Фирмата „Бионженеринг“ е била собственост на съдружника на Русимов Ангел Христов. През март 2009 г. Русимов купува фирмата. Още при прехвърлянето дружеството е сериозно задлъжняло. Русимов е управител само до август, след което го продава на Сашо Спиридонов за 20 000 лв. Фирмата се занимава с търговия и производство на метали, каза Русимов. Сашо Спиридонов препродава дружество на Бойко Илиев. Тогава фирмата има над 618 000 към ТД на НАП - София и 700 000 лв. към ТД на НАП Велико Търново.

Фирмата не е била със задължения, когато е била продадена на Сашо Спиридонов, дори година след сделката няма нито лев задължения, каза Русимов. Пред БТВ говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди, че има запор на банковите сметки на Русимов и проверката цели да установи дали тотомилионерът е причина за натрупаните задължения. Бъчваров отрече завист да стои зад ревизията. Причината за запора е съмнението, че Русимов е предизвикал тези задължения. Срокът на ревизията е три месеца и ако се окаже, че задълженията са по-малки е възможно обезпечението да се намали, каза Бъчваров.

НАП ми направиха услуга, сега от три дни не са ми искали пари, заяви Русимов. Той каза, че е получил писмо от дете в трети клас, което иска 5 000 лв., за да отиде на почивка, други студенти искали по 60 000 лв., за да завършат образованието си. Тотомилионерът бил атакуван и от бъдещи "бизнеспартньори", които му предлагали да завъртят бизнес с хотели по морето. Бих дал на хора пари само за здраве, каза Русимов. Ще купя протеза на една жена от Ямбол, на която съм обещал, ще помогна и на едно детенце, което е болно, каза обеща тотомилионерът. Въпреки всичко той е готов да вземе заеми от приятели, за да посрещне подобаващо празниците. Русимов определи бившата си съпруга като много интелигентна жена и отрече да го е търсила след печалбата.