Най-ползотворното лечение обаче актьорът е получил не от рехабилитацията в болницата, а от общуването с делфини, което практикувал цяло лято, пише Всеки ден.

Звездата от "Дунав мост" и "Под прикритие" посещавал делфинариума във Варна, тъй като разбрал, че морските бозайници помагат с ултразвук на хора, страдащи от подобни заболявания.

"Инсултът създава аномалия като късо съединение в мозъка. За да се възстанови комфортът на тялото, трябва да се възстанови мозъкът. Когато бяхме във Варна, се сетих, че съм чел, че делфините контактуват с ултразвук, който е лечебен за мозъка. Така реших да отида при тях в делфинариума.

Работещите там ми обясниха, че общуването с делфините наистина има лечебен ефект. Получи се съвършена връзка между мен и един делфин - Йоана. Тя винаги ме посрещаше още когато вляза при басейна. Явно ме виждаше от дъното и излизаше и както ми обясни треньорът, после ме сканира целия, вижда къде ми е проблемът и започва да го атакува с ултразвук", споделя Христо.

В началото той не се чувствал добре физически и не влизал в басейна, а слушал как Йоана му пее всеки ден."Усещах много особен релакс в тялото. Успокоявах си мислите", разказва за чудотворния ефект от общуването с делфините актьорът.