Константин Папазов бе утвърден на поста старши треньор на мъжкия национален отбор на днешното заседание на УС на БФБ. Разбира се, всичко беше само формално, след като неговото име бе единствената кандидатура, издигната от Сашо Везенков.

 Договорът на Папазов е за квалификациите догодина и при неуспех в тях тези през 2014. Ако тимът ни участва на Евробаскет 2015, той отново ще води тима, а ако не се класира, както той сам каза след заседанието, е нормално начело на тима да застане друг.
 
Любо Минчев и Тони Дечев иска Тити Папазов за свои помощници в националния отбор: "Първо ще говоря с тях. Независимо, че Минчев е ангажиран до 23-ти, за мен е много важен, защото той, заедно с Тони Дечев, са изпреварили останалите. Те са най-големият треньорски потенциал на България. Имат много амбиции, знания, интереси, ежедневно желание за развитие, учене и т.н."
 
Мъжкият ни отбор ще участва в квалификациите за едно място на Евробаскет 2015 идното лято, като тимът е в група с Исландия и Румъния.


Георги Божков пък бе одобрен за старши-треньор на женския национален тим. Наставникът на шампиона и носител на Купата Дунав 8806 ще води тима в предстоящите квалификации догодина, където отборът ни ще срещне Швейцария и Словения