Днес от Районната избирателна комисия - София област проведоха обучение на членовете на секционните избирателни комисии в община Ботевград относно референдума, който ще се проведе на 27 януари. Ще  гласуваме само със знак „Х” в бюлетината. Допитването до народа ще започне от 6.00 и ще приключи в 19.00 часа.


Учениците и студентите  редовно обучение ще могат да гласуват в избирателна секция по избор в населеното място, където се обучават, срещу  ученическа или студентска книжка, надлежно заверена за съответната учебна година/семестър от учебно заведение със седалище в населеното място на избирателната секция.


Избирателната секция, намираща се във фоайето на читалище „Христо Ботев” (10), е определена за гласуване на хора с увреждания . Гласоподавател с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението може да гласува и в избрана от него подходяща секция. Ако увреждането не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването, председателят на комисията, въз основа на документ на ТЕЛК (НЕЛК), удостоверяващ увреждането, може да разреши гласуването да се извърши с помощта на придружител, посочен от гласоподавателя.
 


Избирателите  с увреждания в община Ботевград, желаещи  да бъдат придвижени в деня на референдума, могат да подадат своите заявки на телефон 0723/ 6 66 20 или 6 66 07 на 25 януари от 8,30 до 17,30 часа; на 26 януари от 14 до 19 часа и на 27 януари от 06 до 18 часа.