Отборът на Лукойл Академик е новият стар носител на Купата на България. Тази вечер в зала Конгресна на ДКС във Варна лидерът в шампионата спечели за трета поредна година финала за трофея срещу Левски, като победи с 84-73.


"Сините" играха по-добре в първите две части и на полувремето имаха аванс от 4 точки. В третата четвъртина обаче Лукойл Академик направи зашеметяващ обрат, како главно действащо лице в него бе рожденикът Брандън Хийт. Играчите в червено-бели екипи спечелиха частта с 29-15, като Хийт, който нямаше кош през първото полувреме, вкара 15 последователни точки до края на мача. В последната част за Левски бе невъзможно да върне играта си от първите две и загуби мача, а  с това и титлата.


Заслугата за обрата е на целия отбор на победителите, воден от новия старши треньор Сашо Везенков. С горям принос за това е бившият сръбски национал Боян Попович, демонстрирал в тази среща доста по-голяма класа от сънародника си в Левски Марко Маринович. Хийт вкара 21 точки, Попович има 20, с 14 е Аврамов, натрупалият рано 3 фаула Уоткинс има 10.


За Левски най-резултатен с 21 точки бе  Чавдар Костов. Маринович вкара 16, колкото има и Върбанов, направил дабъл-дабъл с 15 овладени борби.


Освен трофея, Лукойл Академик взе и 10 000 лева премия от основния спонсор на финалния турнир - Каменица.