С няколко неща ще се започни днешното състезание по мотокрос и офроуда: хубавото време,  подготвеното трасе, многобройната публика и отличната организация на състезанието.
Е имаше и радост, и разочарования, и изненади при крайното класиране. Особено при мотоциклетистите: да бъдеш първи до последните две гонки, да се случи най-неприятното по трасето с отпадане от състезанието, а последният при последната обиколка  да бъде първи. Само тука можеше да се види това нещо - при големите състезатели с мотоциклетите.
Атракцията отново бяха и най-малките, които излязоха на демонстративно каране между първи и втори манш. Аплодисментите обра едно малко момиченце и, разбира се „малката джанка”, който тази година беше много по-уверен на трасето. Победител при по-големите стана Деян Цветанов, а втори и трети   Атанас Пушкаров и Цветомир Иванов. Класирането при малките:  Николай Василев, Иван Цветков и 9-годишният Християн Даков.
Купи, медали и парични награди беше подготвила общината за победителите, които бяха връчени от кмета инж. Богомил Георгив.
На старта един по един за офроуда застанаха 16 екипажа. Започна се с бяла Лада, която така мръсно се заби в първата локва, че почти цялото определено време за пробега по трасето отиде за преминаване на първите две препятствия. И излезе от състезанието прилично „пребоядисана” в мръсно кално. Последва отказ за по-нататъшно участие  и започнаха по-уверените в колите и най-вече в гумите екипажи на джиповете.
Въпреки това, малко от тях покриха определеното време от 15 минути за преминаване на цялото трасе.
И докато, вероятно състезателите беснееха при несполуките, публиката беше направо щастлива от невероятното шоу.
За доброто настроение, както се казва в такива случаи, се погрижиха търговците на скара, бира и безалкохолни напитки.