Баскетболистът на Балкан Атила дош Сантош ще бъде в стартовата петица на отбора на чужденците Turkish Airlines за Мача на звездите, който ще бъде в петък, 26 април в Арена Армеец. Останалите четирима, според вота на феновете, са Брандън Хийт, Антъни Гуджино, Майкъл Харт и Уил Уокър. За последния излезе информация, че е разтрогнал договора си с Берое и заедно с Реджи Холмс и Мичъл Картър няма да излезе тази вечер срещу Рилски спортист в последния мач от редовния сезон на НБЛ. Чужденците от Берое обаче са потвърдили участието си в Мача а звездите.


Както можеше да се очаква, шоуто е пред пълен провал по отношение на зрителски интерес. Затова от днес билетите са по 10 лева, а в него няма да участват нито Денис Родман, нито Хорас Грант, нито Полина Цекова.


Стартовата петица на българите от отбора на българите - Toyota, е Божидар Аврамов, Чавдар Костов, Мартин Дурчев, Веселин Веселинов и Николай Върбанов. В състава са двама от Балкан - Йордан Бозов и Станимир Маринов.


Предварително избраните баскетболисти на Лукойл Академик Дарил Уоткинс и Павел Маринов няма да участват. Причината и за двамата е приятна - те ще стават бащи. Уоткинс вече замина за САЩ в очакване на второто си дете, Павел Маринов отиде във Варна, където съпругата му Владислава ще го дари с първа рожба. На тяхно място са повикани Любиша Връцел от Черно море и Станислав Говедаров от Ямбол.


Преди Мача на звездите - от 17.30 ч. в Арена Армеец ще се играе финалът на Младежката лига. А от 14.30 ч., но в зала "Румен Пейчев", е срещата за бронзовите медали. В единия от тези мачове със сигурност ще вземат участие младежите на Балкан. Утре от 16.00 ч. в зала Румен Пейчев на стадион Българска армия те ще излязат в първия полуфинал срещу Левски. Вторият е между отборите на Овергаз и Шампион 2006.