В началото на седмицата стана ясно, че една от участничките в реалитито "Къртицата" Рут Колева е бременна от бившия си приятел Калоян. Певицата си хвана ново гадже в предаването, който е бил в тотален шок, когато разбрал новината. Любо сподели, че се е опитал да подкрепи новата си любов в този момент, тъй като тя е подложена на много силен стрес в момента и има нужда от приятели.


Рут, от своя страна, е бясна на продуцентите на шоуто Иван и Андрей, че съобщиха новината пред цяла България без да се диопитатр до нея, пише "Всеки ден". В разговор между опосъмите и певицата, тя почти през сълзи казва: " Да, потвърждава, но вие не уважихте моето желание да не го споделям. Вие в общи линии ме принудихте".


Според Иван и Андрей е по-справедливо към зрителите, ако не им се спестяват подробностите около звездите в "Къртицата". Рут не може да определи точно в кой период от бременността е в момента. Тя твърди, че това се е случило или преди шоуто, или в първите седмици, когато е имала концерти и е била в свободна среда.