„Считам, че протестите са основателни. Както беше обещано, правителството ще бъде програмно, ще се обедини около някакви поставени цели и задачи, които да се изпълняват, няма да има политически назначения. В кандидата, който беше избран за шеф на ДАНС, хората видяха чисто политическо назначение, а не професионални качества. И след като са останали излъгани в очакванията си – напълно логично е да излязат и да поставят своите искания”, това каза за телевизия „Ботевград” Христо Якимов, общински съветник и член на ръководството на местната структура на БСП.
Според него протестът е изпълнил първоначалната си задача – да не се допуска назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
На въпроса дали трябва да последват оставки от страна на ръководството на БСП, Христо Якимов заяви: „Не е тайна, че още през 2009 год. партийната организация в Софийска област излезе с ясна позиция, че би трябвало в ръководството на партията да има промяна. През изминалите години това наше виждане не се е променило. Преди последния конгрес ботевградската организация застана зад друг кандидат, а не зад сегашния председател. Считам, че ако се подава оставка, това трябва да бъде оставката на Сергей Станишев, тъй като той пряко се е ангажирал политически с това назначение.