Три дена, на 9, 10 и 11 август, продължи тази година „Парадът на баниците” или както там го наричат „Дани банице”. Цялото мероприятие е съсредоточено по крайречната улица на град Бела Паланка, като на сергиите могат да се видят не само различни видове баници, но и традиционните за този град ястия, от пържените картофки до бурканчетата с ливаден пчелен мед. След оценките на специалното жури, всеки може да си купи каквото му хареса. Между другото цените в Бела Паланка не се различават много от нашите в България. Има по-скъпи и по-евтини, но разликата не е голяма.
Тази година тридневните тържества бяха съчетани с втората част от съвместния проект между НЧ „Тодор Пеев-1871” и Дома на културата на Бела Паланка, под надслов „Културен мост Етрополе - Бела Паланка”.
Нашата група от около 150 самодейци отпътува от Етрополе на 9 август с 3 автобуса, като пристигнахме там по обяд. Бяхме настанени в местността „Дивляна”, в база на Нишкия червен кръст. Намира се в гориста местност, далеч от шума и непосилната жега в града. Защото репетициите на съставите същия ден и участието им в концерта-спектакъл вечерта в театъра на открито в Бела Паланка, преминаха при температури от 35-36 градуса.
Откриването на „ Дани банице” стана на открито близо до езерото и крайречната улица на Бела Паланка. Освен многобройната публика, която после изпълни до краен предел летния театър, беше и нашата делегация, начело с кмета инж. Богомил Георгиев. В състава й бяха включени  председателят на Общинския съвет Христо Андреев и общинските съветници Боряна Керемидска, Давид Давидов и Володя Вълов.
От  Бела Паланка бяха кметът Зоран Милкович, председателят на общинския съвет и заместник-кмета на града.
Инж. Богомил Георгиев поздрави присъстващите с празника на Бела Паланка, като изрази желанието мостът на дружбата между  двата града да продължи и за в бъдеще. Отправи покана желаещите да дойдат през м.септември в Етрополе, когато ще бъде третата част от съвместния проект на двата града.
От 8 часа вечерта започна съвестния празничен концерт-спектакъл. От нашите състави взеха участие млади поетеси от литературния кръжок „Христо Ясенов” с ръководител Евгения Христова, детският състав за автентичен фолклор на Диляна Гоцева, естрадният състав на Кирил Лихарев,  от театралната трупа „Михаил Пенчев”, състав „Акварели”, Фолклорен ансамбъл „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова и Младежката Духова музика към читалището  под ръководството на Аспарух Каменов.
Културният дом на Бела Паланка се представи с певчески и танцов състави, колективни и индивидуални изпълнения на акордеон /”хармоники”/,  индивидуални изпълнения на техни народни песни.
Умело съчетано в сполучлив сценарий, концертът се превърна в едно запомнящо се представление. Публиката дълго аплодира нашите самодейци и напусна театъра на   с приятното изживяване от отличното им представяне.
На другия ден вечерта, на същото място, беше представена втората част от съвместния проект „Културен мост Етрополе-Бела Паланка”.
На третият ден от техните празници нашата група не взе участие. На път за Етрополе посетихме Нишка баня и град Ниш.