Новата учебна година  започна днес в ЦДГ „Звънче” с интересно по замисъл и изпълнение тържество.
Оказа се, че вълнението е двойно, затова е и по-вълнуващо от всеки друг път. Най-напред то беше пресъздадено от кукленото шоу  в Горското училище, където двете зайчета, лисичето, вълчето  и малкото мече се вълнуваха не по-малко от децата в детската градина.
Двете зайчета подариха на госпожа Вранка букет цветя за първия учебен час. Децата ги гледаха с интерес. Вълнението след това се предаде и на тях, като го изразиха в кратката музикална програма. Представиха я бъдещите първокласници от подготвителната група на Радка Толева и Христина Крачунова. Децата се изредиха да рецитират стихчета и да пеят песнички за училището, учителите, за това какво очакват да научат в училище. Музикалната ръководителка Красимира Стефанова пееше през цялото време с тях.
Директорката на детската градина Цветелина Маринова благодари на децата от групата за програмата и представи най-малките, които идват за първи път в градината. Думи на благодарност имаше още към учителския колектив, към леличките и към всичките 124 деца, които са настанени за отглеждане и възпитание в ЦДГ „Звънче”.
най-малките възпитаници от първа група бяха посрещнаха  с хляб и мед. С пожеланието да порастат големи като своите батковци и каки. Да са послушни и да научат много и различни стихчета, приказки и песни.
След като преминаха „под дъгата” и влязоха в стаята си, там ги поздравиха отново с програма, подготвена специално за тях.