Националният отбор на България за юноши отпадна в осминафиналната фаза на Световното 3х3 първенство в Индонезия миналата седмица, а Филип Каменов бе един от баскетболистите, които представиха страната ни. След завръщането на отбора, BGbasket.com го потърси за коментар относно представянето и ето какво каза той за класирането на тима ни и особеностите на играта по тройки:


„Представянето на отбора ни беше прилично, според мен това беше минималното, до което можеше да стигнем. Проблемът беше, че 3х3 е коренно различен баскетбол. Изключително физически, дори граничеше с грубостта. Явно това е същината на т.нар. "стрийтбол", а всички знаем, че българските баскетболисти не са от най-атлетичните, включително и ние. Смело мога да твърдя, че чисто баскетболно отстъпвахме на 2-3 отбора. Не бяхме подготвени за характерните за 3х3 особености и това ни изигра лоша шега. Нямаше слаби отбори, всички бяха на високо ниво, доказва го загубата на САЩ.”


  За това какво му е направило впечатление в Индонезия, той разказа: „Индонезия е много красива страна. Най-голямо впечатление ми направи, че много голяма част от хората са изключително бедни, но въпреки това са видимо щастливи и постоянно усмихнати. Всички бяха дружелюбни и гостоприемни и си личеше, че баскетболът е доста популярен.”


  Относно целите и очакваният си за новия сезон, Каменов заяви: „Целите ми през новия сезон са предимно развитие в личен план. В момента най-трудно е на играчите на 18-20 години, тъй като преходът между юноши и младежи в България на практика липсва. Пожелавам успех на всички в тази възраст, защото ще им бъде болезнено нужен.”