Ботевградската групата „Пей, сърце”, създадена при пенсионерски клуб „Детелина”, участва за първи път в Националния фестивал за стари градски песени „Мара Врачанка”, който се проведе на 12 октомври във Враца. Нашите изпълнители се представиха с две песни „Тиха нощ край морето” и „Не ще забравя очите ти сини”.
„В 14-тото издание на фестивала участваха над 60 групи от цялата страна. Общият брой на изпълнителите беше между 470 и 500 човека. Празникът се проведе в концертната зала в центъра на Враца. Организацията беше на много високо ниво. Залата беше пълна. Публиката ни посрещна много радушно, с аплодисменти. Ръкопляскаше ни и по време на изпълненията. Тази подкрепа ни зареди с оптимизъм и добро настроение. Атмосферата в залата беше изключително приятна и вълнуваща”, разказа пред наш репортер Богдана Георгиева – ръководител на групата за стари градски и шлагерни песни „Пей, сърце”.
Изпълнителите се завърнаха с грамота за достойно представяне. На 26 този месец те ще участват и в Националния  фестивал на художествената самодейност в кв.”Изгрев” в София. „Пей, сърце” усилено се подготвят и за своя първи концерт, който ще се състои на 1 ноември – Ден на будителите, в Ботевград. Проявата ще бъде посветена на една година от създаване на групата.