Ръководството на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” разпространи чрез медиите благодарствено писмо до участниците в традиционния благотворителен базар на учебното заведение. В писмото се казва:


Всяка година с откриването на традиционния Коледен базар в ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" настъпва един невероятен празник и винаги в сърцата ни е желанието да направим нещо добро и красиво.
С всеотдайност и голямо желание се включват всички ученици и техните родители и съвместно изработват коледни сувенири, играчки и невероятни лакомства. Средствата, събрани през тази година от продажбата им са 1254 лв.и са насочени за подпомагане на деца в нужда от нашето училище.
Ръководството на  ПМГ "Акад.проф. д-р Асен Златаров" изказва благодарност на всички Вас - ученици, родители  и учители, които протегнахте ръка за осъществяването на тази благотворителна инициатива.
А на учениците от Клуб "Благородно сърце" с ръководител Ценка Пеева пожелаваме да продължават все така всеотдайно и с обич да бъдат в основата на нови благотворителни дела.
Благодарим на всички Вас и Ви пожелаваме една вълшебна Коледа и Нова година, изпълнена с приятни емоции и преживявания!
Нека сиянието на тези светли празници озари Вашите сърца и Ви донесе здраве, удовлетворение и сили за бъдните дни! Пожелаваме Ви да сте добри  и истински! Весели празници!