Общинският съвет одобри предложението на общината за актуализация на пазарните цени за продажба на общински недвижими имоти, включени в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост. В хода на обсъждането съветникът Иван Гавалюгов предложи общинските имоти да се продават чрез търгове с явно, а не както досега са тайно наддаване. „Практиката показва, че при търговете с тайно наддаване имотите се продават на първоначалните пазарни цени. Освен това хората не участват, защото имат усещането, че те са предрешени. При търговете с явно наддаване могат да се постигнат по-високи продажни цени на общинските имоти, което в крайна сметка е в интерес  на общината", аргументира се съветникът.

„Това е Вашето усещане, г-н Гавалюгов, но то се разминава с моето. Вярно е, че на търговете се явяват по един-двама човека. При явния търг  залата се пълни с повече хора, но повечето от тях са търгаши и айдуци, които изнудват. От 2003 год. до момента нямаме оплаквания срещу провеждане на таен търг. Само едно, и то все още се движи в съда.

В подкрепа на думите на Георги Георгиев, адв. Стоянов даде следния пример: „Преди няколко дни в болницата се проведе явен търг за отдаване под наем на място за павилион пред здравното заведение. Явиха се трима кандидати. Първоначалната тръжна надмина 1000 лева. Търгът се провали поради факта, че парите не бяха внесени.”.

В крайна сметка предложението на Гавалюгов бе подложено на гласуване, но не получи подкрепа.