Имотът е с площ от 725 кв.м, незастроен, отреден за жилищни нужди. Той е собственост на общинския съветник Цеца Христова Боцова и наследници на Борка Христова Петкова. 


Както вече сме информирали Цеца Христова е изразила готовност да продаде имота си - част от паркинга зад "Родина", на общината. В тази връзка тя е внесла молба до кмета на общината Георги Георгиев, в която пише: „Собственик съм на имот пл.№825 в кв. 49 по плана на Ботевград, наследство от дядо ми. В този имот имах двуетажна къща, в която живеех със семейството си. В двора имаше и няколко стопански постройки. Имотът ми беше незаконно отчужден през зимата на 1987 година и през месец януари бях изхвърлена на улицата с малко дете. Жилището и постройките бяха съборени, а земята – унищожена. По-късно водих дела и имотът ми бе върнат с решение на ВАС. Има нотариален акт и въвод във владение от общината. Редовно си плащам данъка и такса смет. Той като от няколко години не ми давете да си ползват имота, Ви предлагам общината да го закупи на пазарна цена. Мястото е идеалният център и цената му е над 250 лв./кв.м., но предвид кризата съм съгласна на 150 лв./кв.м.”.


Общината  е готова да придобие възмездно право върху обекта с оглед „задоволяване на нуждите от общински паркинг”. За целта общинската администрация е възложила на независим експерт-оценител да изготви пазарна оценка на имота. Тя възлиза на 101 500 лева.


Пазарната оценка е внесена за обсъждане и гласувана в Общинския съвет.