Последното проучване във връзка с изневярата доказа, че най - рисковата група са млади жени, на възраст от 20 до 35 години, работещи в офиси и канцеларии. Учените направили всичко възможно да изяснят защо именно секретарките и другите подобни професии често нагазват в дълбоки води и в отговор на питането си получиха четири основни обяснения защо жените слагат рога на своите постоянни партньори.


Самовнушение


Интересен факт е, че най - много грешници оправдали изневярата си със становището, че когато се търкалят с двама или повече мъже, сексуалният им живот ще бъде „по - цветен". Като причина за това самовнушение изтъкнали поведението на множеството кино и музикални звезди, които особено във филмите си сменят гаджетата през десет минути.


Отмъщение


Втората най - популярна причина за секс с чужд мъж е ярко изразено недоволство от постоянния партньор, последвано от изневяра за отмъщение. В интерес на истината, мъжката половина също тича по други красавици, когато са недоволни от съпругите си за нещо.


Семейните конфликти


Третата основна причина за изневяра са честите конфликти в семейството. Психолози обясняват, че хроничните скандали водят до намаляване на либидото и загуба на желание, търсене на утеха в прегръдките на друг.


Рутината


Последното нещо е изчезването на удоволствието от интимното общуване с постоянния партньор и рутината, които могат да унищожат и най - страстната връзка. Липсата на вълнение принуждава и мъже, и жени да търсят нови преживявания при други обекти. Най - тежко е, когато съпрузите не правят секс поне веднъж в седмицата.