Четирима души са пострадали, след като междуградски автобус катастрофира в шуменското село Радко Димитриево. Това съобщиха от полицията. Ранените са откарани в шуменската болница. Няма опасност за живота им.

Пострадалите са 20-годишна жена от Разград, която е с контузия на бял дроб и е оставена за лечение, 18-годишна жена от Шумен е с натъртвания, 23-годишен мъж от Шумен – с порезни рани и водачът на автобуса, който със счупен носа. Леко ранените са освободени за домашно лечение.

Инцидентът е възникнал след като автобус Отойол ", който е пътувал по линията Русе-Бургас, е излязъл извън пътното платно, блъснал се е в метален стълб, обърнал се на дясната си страна и се ударил в дърво.

Според очевидци причината за катастрофата най-вероятно е авария в автобуса. Хора, които са станали свидетели на катастрофата, разказаха, че по време на движение се е скъсал единият от ресьорите и превозното средство е станало неуправляемо. Те казаха още, че след катастрофата шофьорът е излязъл, като счупил прозореца на една от вратите, след това счупил задното стъкло, за да могат да излязат пътниците.

Водачът е изпробван с техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол в кръвта му. Взета му е кръв за химичен анализ.

По неофициална информация, автобусът е на бургаската фирма "Ентуртранс".