За шеста поредна събота в парка на Техническия колеж се събраха доброволци, които почистват зелените площи, премахват изгнили клони, заели са се с окосяване на избуялите треви, правят алеите проходими. Въпреки отпускарския сезон, работата в парка не прекъсва. Събраните боклуци – храсти, сухи клони и треви, се извозват от фирма „Никсметал”.
Към инициативата вече са проявили интерес от ръководството на фирма IMI /бившия ЕПИК/. Те са изразили готовност да се включат в акцията в началото на септември с повече хора и техника.
Мартин Тинчев от сдружение „За Ботевград” е получил уверение от две ботевградски фирми, че ще  изградят детски площадки в парка. Още тази есен в почистената част ще бъдат поставени пейки и малки дървени сандъчета, в които ще бъдат оставени книги.  Такава инициатива „Книги в парка” вече е осъществена във Варна и предизвика все по-голям интерес сред гражданите.
„Почти всеки ден започнаха да идват възрастни хора, които ме питат дали могат да се разхождат в парка. От години това не се е  случвало” – заяви директорът на Техническия колеж инж. Първан Първанов.