Изтече крайният срок за регистрация на кандидатските листи в Централната избирателна комисия за европейските избори и в РИК за народни представители в 50-то Народно събрание. 


22 партии и 11 коалиции влизат в битката за вота. Да припомним, че изборите 2 в 1 са насрочени на  9 юни.


Сред кандидати за народни представители има местни лица. Някои от тях не за първи път са претенденти за място в парламента. 


В листата на ГЕРБ-СДС в София област са включени двама ботевградчани – Дамян Маринов – под №3 и Николай Велков – под №5. 


Както вече съобщихме, трима ботевградчани са в кандидатската листа на ПП-ДБ – Христин Савов – на пето място, Валери Димитров – на седмо, и Николай Диловски – на десето.


Ръководството на ДПС в Ботевград е издигнало двама кандидати за народни представители. Това са Марчела Андреева и Айлин Мехмед. Те заемат съответно 8 и 10 място в листата на партията в 26-ти многомандатен избирателен район. 


Под №8 в листата ПП “Възраждане“ е Красимир Тончев. Той е координатор на местната структура на партията.   


На 2 позиция в листата на “БСП за България“ е Борис Дренов – настоящ общински съветник от групата на БСП.  


Координаторът на “Има такъв народ“ в Ботевград -Георги Иванов, е на 4-то място в листата с кандидатите за народни представители на партията в София област. На шесто място в листата е друг ботевградчанин - Николай Стоянов (Камбоя).


Милчо Владимиров от Врачеш е трети в листата на Коалиция “Левицата“. 


Яница Иванова е кандидат за народен представител от Коалиция “Синя България“. Тя е на 10-то място в кандидатската листа на политическата формация.