Сдружение „За Ботевград“ и проф. Михаил Константинов са внесли в понеделник писмени доказателства в Министерство на земеделието и храните за незаконни действия на ръководството и служителите на държавното горско стопанство в Ботевград. Тези действия са били в интерес на определени дърводобивни фирми и във вреда на горите в землището на Ботевград.
„За тези нарушения по наши сигнали бяха извършени проверки от  служители на Изпълнителната агенция по горите и Регионалната дирекция по горите – София. Част от нарушенията бяха разкрити. Случайно или умишлено, проверяващите пропуснаха големите нарушения.”, каза Мартин Тинчев, председател на сдружение „За Ботевград“. Той коментира, че състоянието на горите е огледало за отношението на държавните институции към обществото. 
Междувременно служебният зам.-министър на земеделието Георги Костов поиска оставката на директора на Изпълнителната агенция на горите – инж. Григор Гогов. Причините са недостатъчен контрол в системата на горите, както и опорочени процедури при назначаването на директорите на природните паркове.