„20-те ми години в бизнеса досега ме научиха на много неща. Допускал съм много грешки. Но човек първо трябва да си признава грешките и след това да се учи от тях”. Това казва Семко Семков в последното си интервю, дадено за  вестник „Ботевградски вести плюс” през месец юли. Медията разказва за новото бизне начинание на Семков – биоживотновъдство в местността Лескова /на границата между Ботевград и Своге/, с което се занимава от три години


„Обичам природата и животните. Обичам планината. И точно тази любов бе първият мотив да се насоча към този бизнес – да правя биоживотновъдство. Тук е спокойно, чувствам се добре и аз, и хората, които работят. И децата ми също обичат планината, особено малкият ми син, който всеки ден от ваканцията с дядо си идва в Лескова.
Вторият ми мотив е, заради стреса, който изживях повече от 20 години в бизнеса. Омръзнаха ми всякакви политически дейности, сменят се власти, строителството и други бизнеси са зависими от политиката. Исках да се занимавам с нещо, с което няма да преча на никого. Знам, че е трудно. Но ние сме упорити. Искам да развия този бизнес и да затворя цикъла – до модерни ферми и кланица.
Мисля, че България има нужда да започне да използва даденостите на природата си, да върне традициите си в животновъдството”, казва още бизнесменът.


В последното си интервю за „Ботевградски вести” Семко Семков споделя още, че откакто ръководи земеделска кооперация „Орхание” е изоставил страстта си към автомобилите и състезанията по офроуд, в който дълги години бе фаворит.


„Сега хобито ми са животните. През зимата ходя на лов, имаме коне – яздя, всеки свободен миг съм в планината. Тук всеки ден е състезание”, обобщава той.