Броени дни преди началото на новия сезон в НБЛ, лидерът на Балкан Иван Лилов осъмна със заплахи във Фейсбук. Нелепо или не, писмото на лични съобщения му изпрати невръстен ученик от Варна - Цвятко Маринов. Ученикът от СОУ "Васил Друмев" в морската ни столица заплашва национала със счупване на крайници, псува го на майка и си служи със срамно вулгарен език.


"Лилов, к*рво, дето счупи ръката на Сашо сръбския. Варна те чака, к*урво. И сръбския е тука, мама ти копче да е*а." BBall.bg кирилизира и постави препинателни знаци на иначе оригиналното съобщение, изпратено от малкия агресор, който освен, че се е научил да псува по-звучно от каруцар, очевидно е скаран с българския език и граматика. Оставяме да прецените сами от оригинала: "lilov kurvo deto s4upi rakata na saso srabskia varna te 4aka kurvo i srabskia e tuka mamati kop4e da eba".


Сашо-сръбския, е Александър Йевджич - центърът на Черно море, който пострада при нарушение, извършено от Иван Лилов срещу него в полуфинала за Купата на България през март тази година в "Универсиада". Сърбинът падна и счупи ръката си, след което пропусна остатъка от сезона. Тази есен той се завърна във Варна.


Не цензурираме нищо от "творчеството" на Цвятко Маринов, който е не повече от 10-12-годишен хлапак. Умишлено. Защото подобни грозни прояви на агресия от страна на невръстни деца трябва да бъдат урок. Първо на неговите родители (майката се казва Жанета Маринова и фигурира като негов настойник във Фейсбук - б.а.), допуснали той да дерибейства свободно в социалната мрежа, без надзор. Изпуснали със сигурност юздите на първите му 7 години, а и позволили с лека ръка синът им да счита за нормално, че може да сипе безнаказано заплахи във Фейсбук.


Второ, е срамно петно за неговите учители от основно училище "Васил Друмев" във Варна, към които bball.bg апелира да вземат адекватни дисциплинарни мерки по случая. Трето, вероятно и към треньорите на Цвятко, който едва ли има случайно такъв интерес към баскетбола.


Цвятко утре ще порасне. И ще бъде поредното уродливо лице на родната действителност. Баскетболът е само брънка от веригата.