Днес преди обяд започнаха поредицата от мероприятия, посветени на 137-та годишнина от Освобождението на Етрополе от турско робство.
От 10:00 часа се срещнаха представителните отбори по футбол от шестите класове на СОУ „Христо Ясенов” и ОУ „Христо Ботев” от Етрополе и основните училища на Лопян и Малки Искър.
Час по-късно в Историческия музей беше открита изложба, посветена на годишнината с представителни експонати на Плевенския музей.
От 14:00 след обяд отново ученици от шестите класове на посочените училища демонстрираха своите знания по история на събитията около Освобождението на Етрополе  преди 137 години.
След това бяха наградени победителите от конкурса за ученическа рисунка на тема Освобождението на Етрополе.
Викторината и награждаването стана в актовата зала на СОУ „Христо Ясенов”. И на двете събития присъства заместник-кметът на Общината Росица Христова.
Три са предвидените мероприятия за 22 ноември: старт на двудневния туристически поход до Руските паметници в Етрополския Балкан; волейболна турнир „Освобождение” и Концерт на Володя Стоянов-Войводата.
На 23 ноември т.г. е възстановката на събитията отпреди 137 години, която ще наблюдаваме в м. Равнището при Подстанцията.
За това, което ще има на 24 ноември т.г., която е и датата на Освобождението на Етрополе, ще съобщим допълнително.