На 31 май в София се проведе Национално съвещание на Асоциация „Български командоси”.
От Етрополе имаше представителна група, ръководството на градската организация с председател Генчо Генчев, на София-област полк.Филип Филипов от Ботевград, Тони Тончев-председател на правчанската организация. Имаше представители от Костинброд и др. Делегацията ни беше водена от зам.председателя на управителния съвет на Асоциация „Български командоси” инж.Васил Христов.
На съвещанието се отчетоха резултатите от извършената работа за полугодието и се набелязаха мероприятия за работата до края на годината.
Ето и някои от по-интересните от тях: републиканско състезание по стрелба с пистолет през м.юли, летен лагер с отредите „Млад командос” в Черноморец до Бургас, високопланински лагер в м.Кокалското над Етрополе през м.август, Републиканско състезание по програма-многобой „Млад командос” в началото на 7 септември в Чирпан.
Денят на парашутистите-разузнавачи 18 октомври ще се чества на две места – в София на Алеята на парашутистите на Централните гробища и в 68-ма бригада „Специални сили” в Пловдив. Тук се предвиждат демонстрации, парашутни скокове, изпълнение на специални задачи от действащите командоси, както и парад на отрядите „Млад командос”.
Предоставената информация и снимката са на инж.Васил Христов.