Журналистът от телевизия СКАТ Венцислав Тоцев е подал жалба в РУ-Ботевград срещу общинския съветник Николай Велков, известен с прозвището Шопа. След преустановяване на заседанието на ОбС - Ботевград в малкия салон на читалище „Христо Ботев”, Тоцев се отправил към него за интервю. Вместо да отговори на зададените въпроси, Велков започнал да бута журналиста и го заплашил с думите: „Изчезвай оттук, че ще ти зашия шамар.”. След това общинският съветник издърпал микрофона от ръцете на Венцислав Тоцев. Журналистът незабавно подал сигнал на телефон 112.


Малко след това двама полицаи пристигнаха на място. Те влязоха в сградата на общинската администрация, където, по предложение на кмета Георги Георгиев, продължи заседанието на ОбС. По-късно началникът на РУ- Ботевград Стоян Георгиев също дойде в общината. Кметът бе повикан да излезе от зала 15 и двамата се отправиха към кабинета му.


На излизане от общината началникът на полицията бе спрян от гражданин, който го попита защо на заседанието на ОбС.не се допускат граждани и защо в сградата има полиция. Стоян Георгиев отвърна, че е изпратил полицаите в общината не за да охраняват заседанието на ОбС, а за това, че журналист е сигнализирал, че е бил нападнат от общински съветник. „Присъствието на полицията е превантивна мярка срещу възникване на по-сериозен проблем”, допълни Стоян Георгиев.


Явно за пореден път съветниците от мнозинството се уплашиха от  присъствието на телевизия СКАТ на заседание на местния парламент. Това всъщност е бил мотивът на Иван Начев да предложи днешната сесия да се проведе при закрити врати. „Очаква се тук да дойде една медия, заради която сесиите се превръщат в предизборно събрание”, казал той, цитираха го съветници от опозицията.