След състезанията в двете групи, които се провеждаха в Зала „Чавдар” Етрополе едновременно на два тепиха, на обяд беше и официалното откриване на Детския национален турнир по Таекуон-До, който тази година се провежда в Етрополе.
В него ще се състезават клубовете от 9 града – Благоевград, АБЦ-София, Козлодуй, Пловдив, Панагюрище, Перник, Плевен, Севлиево и Етрополе.
След дефилирането на отборите, от които тези на Благоевград и Етрополе са с най-много състезатели, бяха представени и гостите на първенството.
Съдийската бригада също беше представена по подобаващ  се начин.
След Химна на Република България и издигане на националния флаг в залата, приветствие към участниците поднесе кметът на Общината инж.Богомил Георгиев.
В своето обръщение той благодари на българската федерация по Таекуон-До, че е избрала Етрополе за домакин на детското републиканско състезание. Това е признание   за грижите и отношението на Общината към спорта в Етрополе, подчерта той и пожела на всички състезатели успехи в надпреварата.
След това младежкия танцов състав повдигна настроението в залата с изпълнението няколкото народни танца.
Клуб „Таек-Кион” от Етрополе показа демонстрация на самоотбрана с използване на похвати от Таекуон-До.
След обяд състезанията между отборите продължиха.

С 2 златни, 5 сребърни и 12 бронзови медала Етрополският Клуб "Таек-Кион" се класира  на четвърто място в отборното класиране. На първо място е Клубът "Фолкън" от Благоевград, следван от клубовете на Плевен и Севлиево.