Ако беше жив, на 28 март тази година един от най-големите футболисти, играли за Балкан и излизали извън Ботевград - Васил Редовски, щеше да навърши 60 години. За съжаление съдбата го отне от този свят преди три години.


Неговият син Иван Редовски - също един от добрите футболисти на Балкан, понастоящем треньор на мездренския Локомотив, се зае да отбележи 60-та годишнина от рождението на своя баща с футболен мач. Той ще бъде в събота, 28 март от 14.00 часа на градския стадион "Христо Ботев".


В него ще се срещнат ветераните на Балкан и сборен отбор от бивши футболни звезди "Редовски и приятели". В сборния тим участието си са потвърдили Мариян Христов, Иван Малинов - Чичето, вратарят Георги Петков, Мартин Кушев, Йордан Петков, Румен Панайотов, бившите играчи на Балкан - вратаря Мартин Митев и Мартин Топузов.


Като играч Васил Редовски е абсолютен рекордьор за Балкан в Б група. Със зеления екип той има 264 мача и е голмайстор на отбора за всички времена с над 80 попадения. След завършването на футболната си кариера, в която игра още за Ботев Враца и Локомотив Мездра,  той бе и треньор на родния си Балкан.