В снощното предаване „Още по темата” съветникът Иван Гавалюгов обясни, че преди два месеца е внесъл питане до кмета Георгиев, в което се интересува на каква сума възлизат отпуснатите държавни целеви средства за 2014 год. за финансиране на обществения транспорт в общината, но отговор не е получил. Поради тази причина съветникът е поискал информация директно от Министерството на финансите. Според справката, която му е предоставена от ведомството, се оказва, че през миналата година общината е получила целеви средства, чрез държавния бюджет, които са в размер на 237 121 лева за покриване на разходите за транспорт на ученици, пенсионери и други. „В тази сума влиза субсидия за нерентабилни автобусни линии до населени места в планински райони. Такива в нашата община са селата Боженица, Врачеш, Елов дол, Краево и Рашково”, обясни Иван Гавалюгов. Той съобщи, че тази година предвидената субсидия за покриване на разходи за транспорт възлиза на 272 123 лева. Сумата се превежда на тримесечие по сметка на общината


„Тези средства са напълно достатъчни да покрият безплатните карти на пенсионерите”, каза съветникът.  Той изрази недоумение, че в същото време в бюджета на общината са заложени 100 000 лева за безплатен превоз на ученици и пенсионери. „Много исках г-н Георгиев да присъства тук, за да отговори на мен и гражданите на Община Ботевград това допълнителни средства ли са, или е поредният прах в очите на хората, че такива се отпускат от общината,  и то най-вече благодарение на неговото добро отношение към пенсионерите”, заяви Иван Гавалюгов.


Другият въпрос, по който съветникът взе отношение, бе свързан с ВиК дружеството. Иван Гавалюгов коментира отговора на управителя на ВиК – Радослав Наков, на негово питане, което гласи: "Какви разходи за ползване на водоснабдителни и канализационни услуги през последните три години Община Ботевград е изплатила на ВиК Бебреш за предоставени услуги на следните общински обекти: Общинска администрация Ботевград; кметствата в селата на община Ботевград; обществените чешми; градските фонтани и шадравани; плувния басейн в учебния спортно-тренировъчен център "Васил Левски“; открития градски басейн в общинския спортно-тренировъчен комплекс до Арена Ботевград; учебен спортно-тренировъчен център "Балкан"; общински градски стадион "Христо Ботев"; общинска спортна зала "Балкан".


В края на своя коментар съветникът обобщи, че общинското ВиК дружество доброволно се лишава от приходи, което влошава още повече неговото финансово състояние.