Политическото споразумение между ДСБ и СДС в Ботевград е подписано на 7 май между главния секретар на СДС Филип Кирев и Яница Иванова, председател на ДСБ-Ботевград


Г-жо Иванова, подписаното политическо споразумение  между ДСБ и СДС ще сложи ли началото на дясно обединение в Ботевград?

Споразумението между ДСБ и СДС вече е факт. То обаче е отворено и за други десни партии. Отправили сме покана към тях – ВМРО, РЗС и други и се надявам да започнем диалог. Целта ни е на изборите тази есен ще се явим със силна дясна листа. Нещо, за което отдавна мечтаят сините привърженици в Ботевград.

Обсъждали ли сте вече конкретни кандидатури за включване в листата?
Грозно е да отправяме покана за обща листа и да налагаме имена.  Не, не сме обсъждали конкретни кандидати на ДСБ. Листата ще бъде определена след преговорите с другите политически партии.
Целта ни обаче е да имаме силно представителство, а защо не и мнозинство в общинския съвет.
Аз мисля, че десните  и в досегашния общински съвет изкарахме силен мандат като опозиция. Показахме, че макар  и избрани от различни политически партии и листи, може да работим обединени в името на Ботевград, за неговото развитие, срещу корупционни практики и непрозрачно взимане на решения.

Имате ли вече кандидатура за кмет на общината?
Още в самото начало искам да разсея съмненията, че аз ще се кандидатирам за кмет. ДСБ няма да издига своя политическа кандидатура.
Ние каним Иван Гавалюгов и сме готови да издигнем или подкрепим  неговата кандидатура. Той е млад, деен, напредничав и мислещ човек. От човек с такива качества има нужда община Ботевград, за да спре досегашния модел на управление, който ни направи печално известни в цяла България.