Съветниците влязоха в грозен спор за това колко пари да бъдат отпуснати за лечение на млада жена от Ботевград, която страда от онкологично заболяване. Терапията струва 40 000 лева. В докладната, внесена от общината, се предлага да бъдат отпуснати до 4000 лв. Съветничката Мариана Босовска предложи сумата да бъде завишена на 10 000 лева. „Преди време гласувахме 10 000 лева за лечение на друг млад човек. Затова предлагам и за тази млада жена да бъде отпусната същата сума”, обоснова се тя.  Предложението й срещна отпор от страна на съветниците от мнозинството Иван Начев и Петя Кочкова. След като се афишира, че е дал лични средства за подпомагане на болната жена, Начев призова останалите съветници да последват примера му като дадат по 200 лева„ "Нека да не източваме общината”, каза той.  В отговор съветниците от опозицията поискаха от Начев да обясни кой източва общината.


Провокиран от изказването на колегата си, съветникът Филип Филипов подчерта, че самоизтъкването в случая не е необходимо.


В крайна сметка предложението на Босовска не събра достатъчен брой гласове, а Йорданка Лалчева го определи като популистко.