Катарина Георгиева е една от българските лекоатлетки, достигнали до Топ 5 в конкурса на сайта Мис BGathletic.com 2015. В момента продължава гласуването на читатели на сайта за определяне на Топ 3, което може да бъде направено на адрес http://miss.bgathletic.com/


Катарина Георгиева е родена през 1997 година в Трудовец, но семейството й отдавна се е преместило в София. Нейните родители също са трудовчани - единият е от долния край, другият - от горния. 18-годишната атлетка се състезава за ЦСКА, основната й дисциплина е 400 метра. Тя тренира лека атлетика от 9-годишна и вече има 16 спечелени медала. Шест от тези отличия са златни, като три от тях са за шампионските титли от държавните първенства, има 7 сребърни и 3 бронзови медала.


От 2 години Катарина Георгиева е в националния отбор на България. Миналата година стана шеста на Балканските игри, тази година е седма. Очевидно тя притежава огромен потенциал, който тепърва ще разгръща още повече.


Тази година Катарина бе сред 30-те номинирани от феновете български лекоатлетки, родени през и/или преди 1997 година в конкурса Мис BGathletic.com 2015. След проведените вече няколко фази на гласуването, последната от които бе от 1 до 15 септември, Катарина Георгиева бе избрана в Топ 5. От тези пет атлетки, отново изцяло от читателите на специализирания сайт за лека атлетика, ще бъде определена и Мис Атлетика за 2015 година. Финалният етап на конкурса започва от 1 октомври.