Изборният ден в Община Ботевград е започнал нормално и навреме, съобщиха от общинската администрация. Той ще приключи в 19 часа. Изборният ден ще продължи до 19 ч. Удължаване и възможно с един час.  В случай, че пред избирателната секция има избиратели към 19 часа, то член на комисията събира личните им карти и вписва данните в списъците като отбелязва точният час, след което пуска избирателите да гласуват.

28 818 са имащите право на глас за местни избори в Община Ботевград, а референдума могат да участва 29 221 жители на общината. Разликата се дължи на това, че за местните избори има изискване за уседналост.


Да припомним, че Дирекция „Български документи за самоличност“ –МВР ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. За целта те трябва да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР до 18 часа днес.


Нека припомним още, че към МВР е открита линия за приемане на сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на министерството в изборния процес. Сигналите се приемат на тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg.  За нарушения гражданите могат да сигнализирана и Общинската избирателна комисия.