През изминалите няколко дни на територията на Община Ботевград са регистрирани грабеж, пожар в лек автомобил и няколко произшествия на пътя. Ето и подробностите от днешния бюлетин на Областната дирекция на полицията:


На 12 ноември  в РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство по повод извършен грабеж. След проведени оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия криминалистите влезли в дирите на извършителите - трима местни младежи на 16 и 17 години, с криминални регистрации. На непълнолетните е повдигнато обвинение и наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Сигнал за горящ автомобил е подаден през вчерашния ден
Вчера около 4.30 в РУ –Ботевград е подаден сигнал от местна жителка за горящ автомобил „Ауди А3“.  Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН, извършен е оглед на местопроизшествието. По  случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330 от НК. Работата по установяване на причините за възникването на пожара продължава.


Системен нарушител зад волана е привлечен като обвиняем
В РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство срещу А.Ш./27г./ за това, че при условията на продължавано престъпление е шофирал без да притежава свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. На 12 ноември нарушителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 343В от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Делото е изпратено в районна прокуратура- Ботевград с мнение за предаване обвиняемия на съд.


Пиян шофьор е задържан от полицията в Ботевград
На 15 ноември около 22.40 часа на главен път 2-17 служители на РУ- Ботевград извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от местния жител Ф.Б. Проверката с дрегер показала, че 33- годишният мъж управлява с 1.88 промила алкохол в издишания въздух. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК.


Пътнотранспортно произшествие в района на село Врачеш
На 15 ноември около 2.50 часа в РУ- Ботевград е подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадало лице в района на с.Врачеш.  При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Фиат“ по неустановени към момента причини се е отклонил от лента за движение и се ударил в дърво до пътя. Пострадало е  пътуващо в автомобила 16- годишно момиче -  настанено за лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.