Тазгодишното състезание за изработване на коледни и новогодишни картички, организирано от училище „Европа“, се провежда с благотворителна цел. В него се включиха повече от 60 ученици. Те изработиха над 110 поздравителни картички за Коледа и Нова година. Класирането се извърши в две възрастови групи - от 2-ри до 4-ти клас и от 5-ти до 10-ти клас, и две категории – “Рисувана картичка” и “Апликирана картичка”.


Ето и имената на заелите призовите места: 


2-ри – 4-ти клас


Рисувана картичка


1. Никол Начева (ниво Р2)


Апликирана картичка


1. Максим Черняшки (Р2) и Цветан Енев (Р2)


5-ти – 10-ти клас


Рисувана картичка


1. Венцислав Иванов (S1)


Апликирана картичка


1. Спасиела Гиздова (S2) и Ивайла Мишева (S1)


Също така отличени бяха: най-оригинална картичка – Ванеса Енева (S4), най-професионална картичка – Радина Тодорова (P1), най-голяма картичка - Мария Анастасова (S1), най-малка картичка – Михаела Гаврилова (S1) и за предадена първа картичка бе отличена Ивет Катава (S1). С най-много картички в състезанието се представи Бисерка Ангелова (S1).


За победителите имаше награди -  тефтери, моливи и несесери, предоставени от училище „Европа“. 


Тази година училище „Европа“ ще се включи в благотворителната инициатива „Красивата Коледа” на Сдружение „За Ботевград и ПП „ГЕРБ”, като събраните средства от продажбата на картичките ще бъдат дарени за подпомагане на четири деца - Йоана, Вики, Илиян и Лачезар.


Коледните картички ще се продават във фоайето на читалище „Христо Ботев - 1884“ на 21 декември от 17:00 часа.