Балкан победи Спартак Плевен  с 95-74 в мач от 25 кръг на НБЛ. Това бе последна домакинска среща на зелените в редовния сезон на лигата, до края им остават две гостувания - на Левски 2014 и на Академик Бултекс 99.


Преди този мач Спартак бе единственият отбор след Лукойл Академик, който можеше да има положителен баланс срещу Балкан в редовния сезон, досега си бяха разменили по един успех. С играта си в днешната среща, обаче, домакините не позволиха на своите съперници да сторят това. Нещо повече, те надиграха категорично Спартак. Водеха в продължение на повече от 38 минути, не позволиха на съперника да поведе нито веднъж и дори да изравни.


Още в самото начало Балкан дръпна с 9-2, в 9-та минута разликата стана двуцифрена 23-13, в края на четвъртината гостите я смъкнаха до 6 точки 26-20. След средата на втората част зеленобелите започнаха да увеличават преднината си, която на полувремето вече бе 20 точки - 48-28. След почивката не се промени нищо, балканци стигнаха до най-голямата разлика от 31 точки при 87-56, а срещата завърши 95-74.


Шестима от Балкан отбелязаха по десет и повече точки. Най-резултатен с 20 бе Фортънбъри, 18 от котио през първото полувреме. 15 точки отбеляза Цветкович, като само една борба не му достигна за сдабъл-дабъл, Мартин Маринов вкара 12, с 11 са Върбанов и Бръкич, 10 има Дурчев.


За Спартак топреализатор стана Маринчешки с 15 точки, 12 вкара Франсис, с 11 е Савич, 10 има Георгиев.


На полувремето един от спонсорите на БК Балкан - фирма IMI, бе осигурила подаръци за всяко едно от момчетата на Балкан до 12 години, които завършиха на второ място на първия турнир за Балканската купа в сръбския град Лесковац.