Нашата съгражданка, оперната певица Стамелия Цолова – Дендл ще пренесе магията на класиката в родния си Ботевград. Великолепният й глас ще звучи в ритуалната зала на Обредния дом на 9 май от 18.30 часа. В концерта, озаглавен „Вечер на белкантото”, ще чуем арии от Пучини, Белини, Верди и Бизе.


Организатор на концерта на Стамелия Цолова – Дендл е Народно читалище „Христо Ботев” – Ботевград. Входът е свободен за всички, които искат да се насладят на изпълненията на талантливата ботевградчанка.    


Припомняме: Стамелия е родена в Ботевград, тук завършва ОУ „Васил Левски“, а след това учи в Държавното музикално училище „Любомир Пипков“, гр. София.


В Държавната консерватория записва оперно пеене, което бележи житейският й път до днес. Тръгнала от русенската оперна сцена, Стамелия, която живее в Германия, притежава богат и разнообразен оперен, оперетен и концертен репертоар, с който се представя на много от европейските оперни сцени.


Във всичките години на живот и работа в чужбина Стамелия обича да се връща у дома, да се радва на хубавата ни природа, да я показва на сина си. Поредният повод за среща на Стамелия с родното е предстоящият й концерт пред ботевградската публика.