С почетно отличие - диплом, се завърна танцова формация „Ромски ритми“ – Ботевград, с ръководител Костадин Банев, от етнофестивал „Фолклорна палитра“. Събитието се състоя на 25 септември 2016 година на открита сцена на централния площад в гр. Левски. Проявата се организира от Народно читалище "Васил Левски 2005" в града, както и с подкрепата на Община Левски. 


Целта на фестивала е да съхравява, развива, популяриэира и предава на поколенията фолклорната палитра на различните етноси, живеещи в мирно съжителство на територията на Република България. Фестивалът няма конкурсен характер. Провежда се в рамките на един ден. Изпълненията се селектират от комисия и след одобряване на заявката, се изпраща потвърждение за участие. 


Фестивалът предоставя възможност за изява на изпълнители от всички възрасти, изпълняващи автентичен или обработен фолклор на своя етнос в следните категории: 1 - Певчески групи за деца, младежи и възрастни, 2 - Иидивндуални изпълнители, 3 - Танцовн състави и 4 - Инструментали групи.