Йорданка Лалчева предложи докладната за освобождаване на управителя на МБАЛ Ботевград д-р Филип Филев да отпадне от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет. Първият мотив, който тя посочи, бе, че констатираните административни нарушения не са достатъчно основание за освобождаване на д-р Филев от длъжност, а вторият – той отсъства от заседанието и не е коректно да не бъде изслушан.


Съветникът Тихомир Найденов поиска Йорданка Лалчева да уточни дали смята, че тази докладна трябва да бъде разгледана на извънредна сесия, но тя не даде конкретен отговор.


Кметът Иван Гавалюгов заяви, че приема като основателен за отпадане на докладната единствено аргумента, че темата здравеопазване е много сериозна и би трябвало да бъде дискутирана на извънредна сесия. Той добави, че настоящият управител на ботевградската болница е в дълъг отпуск, изнесъл се е  от апартамента, който общината му е предоставила и е в чужбина. Гавалюгов допълни още, че не трябва заради това съдбата на лечебното заведение да се залага на карта. 


Кметът Иван Гавалюгов предложи от дневния ред да отпадне докладната за промени в Наредба №1 за опазване на обществения ред в община Ботевград. Той се аргументира, че и тази проект трябва да бъде обсъден задълбочено на извънредна сесия.