Исторически музей - Правец има удоволствието да Ви покани на традиционната Коледна кулинарна изложба с ястия, характерни за трапезата на празниците Игнажден, Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Вкусните гозби ще бъдат приготвени от музейните работници със съдействието на местни хора, фирми и ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов“ - Правец. Изложбата ще бъде открита на 20 декември 2016 г. от 17:00 часа в залата на Исторически музей - Правец.


Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома Ви и донесе здраве, мир и благодат! Нека тези светли празници положат началото на една нова година, в която здравето, щастието и успехът са Ваши постоянни спътници, а радостта от тях – необозрима.  


Заповядайте на традиционна коледна вечер в музея!


Исторически музей - Правец напомня на всички жители и гости на Правец, че все още може да видят изложбата „Изкуствата на Тибет” – експозицията включва повече от 100 предмета, свързани с бита, религията и културата на Тибет, наричан „покривът на света”, автентичен интериор на тибетски дом и произведения на ювелирното изкуство. Все още може да разгледате и експозицията „България на длан” – 3D-макети на най-известните културно-исторически сгради, паметници и знакови места в България.


Музеят ще работи всички празнични дни с изключение на 24 декември (Бъдни вечер), 31 декември и 1 януари (Нова година) с работно време 09:30 – 17:00 ч., а нашият филиал Музеен комплекс с родната къща на Тодор Живков ще почива само на 1 януари 2017 г. и ще е с работно време 10:00 – 17:00 ч. 


Исторически музей - Правец Ви пожелава весели празници!