Младата художничка Кремена Григорова открива първата си самостоятелна изложба в Ботевград. Тя ще представи 20 цветни графики. Откриването  на изложбата ще се състои на 14 февруари от 17.30 часа в зала „Орханиец” на Историческия музей. 


Кремена Григорова е родена на 6 август 1989 год. в Исперих. Живее и учи в родния си град до завършване на средното си образование. Продължава обучението си в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, където се дипломира по специалност „Изобразително изкуство – педагогика по пластични изкуства, графика и графична комуникация”.


Кремена Григорова рисува от малка. Носител е  на много награди от регионални и национални конкурси по изобразително изкуство.  За резултатно представяне в конкурса „Готови за успех” получава стипендия от 1200 лева.  През 2013 година участва със своя картина, озаглавена „Възрожденско утро”, в конкурс на сдружение „Майка България”. Избрана е за стипендиант на организацията.  Успешно се представя в третото издание на младежкия национален конкурс „Ние, българите”. 


Кремена Григорова участва като доброволец в редица проекти за художествено оформление. 


Младата художничка има и друга страст – фотографията.  В тази област също е отличена с множество награди. 


От година и половина Кремена Григорова живее и работи в Ботевград. Избира тишината и спокойствието на малкия град пред шума и стреса в столицата.